11 November 2013

Konsert Separuh Akhir Akademi Fantasia 2013



Semalam sempat p layan konsert separuh akhir bersama Abang Johan dan Wafiy di perkarangan Stadium Nasional Bukit Jalil. Tak rancang pun nak tengok. Plan last minute. Nasib baik, ada rezeki dapat juga merasa duduk di bahagian VIP. Apapun semalam memang gempak!




Zizan Razak Pengacara AF2013. Boleh tahan laa.


Barisan juri


Aishah. Cantik bangat...



Haa.. Yang ni peserta febret aku. AMIRA!!! Mak aku pun suka dengan suara dia ni. hehe..


Azheal... Mantap jugak...


Peserta dari Sabah, Faizul. Untung dapat hadiah dari Nora Danish.



 INDAH yang cukup indah dipandang. Cayalaaah...


Saleem pun ada.



NABILA yang sangat comel. :D. Tergoda sekejab..


Ni pula time pengumuman peserta yang tidak layak ke peringkat Akhir. :(



Azheal tidak layak ke Konsert Akhir. Tapi diorang tetap terbaik!!!



Pergh.. Ni gambar la gambar yang paling mahal aku snap semalam. Dato Siti Nurhaliza dan Alam Wakaka. Tengkiu pada Wafiy si kecik tu. Die yang adjust. hehhee


Abg Johan. Layaaan..


Si Kecil bergambar dengan Zizan. Naseb la budak ni adjustkan tempat tuk kami. Merasa juga aku duduk di bahagian depan sekali. Hehehe.. Chaiyook Wafiy.

Zasss...

07 November 2013

Perkahwinan Hasry & Farehah

Tahniah buat Hasry dan Farehah. Moga kekal hingga ke anak cucu.











03 November 2013

Beriadah di Teratak Angah, KEMENSAH

Jarang dapat peluang macam ni. Maklum la sibuk dengan urusan kerja. So, bila ada peluang, manfaatkan sepenuhnya. Tempat ni sangat sesuai untuk orang bandar yang malas nak jalan jauh-jauh cari tempat berkelah bersama keluarga. Dekat ja dengan Zoo Negara. Tapi bila dah masuk ke kawasan ni,  tak terasa langsung macam duduk dalam bandar. Sempoi mempoi habaq hang...  

 
Tu dia.. Siap ada tempat begayut lagi...



Bertambah seronok bila dapat bermalam di teratak ni. Perghh.. Memang mendamaikan. Udara nyaman, fresh.. Tak macam di bandar sana.. Tapi yang kurang seronok sebab kita kena bawak sendiri tilam, bantai busuk untuk bermalam di sini. Pihak teratak Angah tak sediakan pula tilam untuk kita bermalam.


Haaa... Aktiviti mandi manda bersambung pula pada waktu malam... Ada juga BBQ.. Tapi gambar aku terlupa nak snap.




 Ni part yang di tunggu-tunggu.. Sesi karoeke dalam hutan. Fuhh.. Layaaaaan...



Kesimpulannya, hampa yang tak penah pi ke sana, MESTI try cuba test beriadah di Teratak Angah. Memang terbaek bagi aku walaupun tak boleh lawan air terjun Bukit Perak di Kedah.
Tataaa...


P/s : Malam tu sempat record dua orang artis remaja ni menyanyi... Jom layaann...


Perkahwinan Alfean & Nurul Husna

Tahniah buat pasangan Husna & Pian. :D








Semoga kekal hinga ke anak cucu...

24 June 2012

Preveku Biniku... Syukur Kepada Allah

Alhamdulillah. Tanggal 16 Jun 2012 merupakan satu hari yang amat bersejarah dalam hidup aku. Mana taknya, ni la kali pertama sepanjang hidup aku beli aset  guna wang hasil titik peluh sendiri. Dah la lama aku dok berangan nak ada keta sendiri. Akhirnya, Allah tunaikan gak impian aku ni dalam jangka masa yang amat singkat. Syukur kepadaMu Ya Allah.

Lagi satu nak dijadikan rezeki, plat WWW akhirnya jadi milik aku juga. Ramai orang tanya, ko tempah berapa ribu, Ikhwan? Jawapan, REZEKI aku. Aku tak tempah pun. Setelah aku kecewa tunggu plat KDG34 (masuk tender, tapi tak tahan menunggu), Sale Advisor plak ayik call kata keta dah ada, last-last aku  cakap ON ja la nombot apapun... Tup-tup... nah nombor ko.. WWW4429. Perghhhh.... Memang terbaek laaah!!!! Syukur kepada Allah juga



.p/s : Misi besar yang pertama dah selesai. Lepas nak nak tumpu kepada misi besar kedua plak. hahaha. Misi apa??? Sama-sama kita nantikan.  




Perjumpaan Preve Owner Club (PREVOC) kali kedua. Kali pertama aku x join sebab blum ada keta masa tu... hehe

Baris sedia....

Bersama adik-beradik yang lain... hehehe

08 June 2012

DEMAM EURO KEMBALI



EURO 2012

Sekejab lagi bakal berjalan sepak mula EURO 2012. Bagi kaki bola, kejohanan EURO adalah nombor 2 selepas Piala Dunia. Aku seperti biasa masih setia memberi sokongan kepada pasukan England. Aku yakin pasukan England boleh p jauh dalam EURO kali ni. Hahaha. Walaupun aku sokong England, tapi jauh di sudut hati aku mengatakan bahawa JERMAN akan menjuarai EURO kali ni. Sori na England.. Aku ni realistik.. hahaha..

Pertarungan baru bermula. Selamat ber'demam' bola sepak sepanjang bulan Jun ni. Kalau pasukan hangpa kalah, semoga cepat sembuh la na dari demam tu.. hehehehe..

Semoga berjaya wira-wira ENGLAND dan Jerman....

Pasukan England

Pasukan Jerman