06 March 2011

Dilamun Cinta????

Puas aku malam ni dapat keluar pusing-pusing Kuala Lumpur melihat keindahan malam (indah ka??) di bandaraya KL. Rasanya dah berbulan-bulan aku tak merayau-rayau di Kotaraya KL pada waktu malam. Layaaaan gak.

Selepas puas merata ceruk aku merayau, tiba masa aku balik ke rumah. Waktu aku sampai di pintu lift apartment aku tu, jam di tangan aku dah menunjukkan pkul 1.05 pagi. Dah lewat rupanya aku. Sampai tak sedar. Lama tak tidor lewat macam ni. :)



Sampai ja di rumah (tingkat 10), macam biasa tangan aku akan menekan button ON pada lappy aku ni. Tapi sambil menunggu lappy aku panas, aku p sembahyang Isya dulu (perlu ka aku bg tau?? hehehe. Selesai ja sembhyang, aku terus log in ke Facebook. Buka saja FB, terus terjumpa NOTE FB yang bertajuk JANGAN TERLALU BAIK,SAYA AKAN MERINDUI AWAK.

Aduuuh. Bile aku baca note tu, betul-betul kena kepada batang hidung aku. So, aku copy dan paste kat bawah ni untuk aku kongsi same-same note yang betul-betul kena dengan diri aku ketika ni.

JANGAN TERLALU BAIK,SAYA AKAN MERINDUI AWAK..



Malam tadi, sambil rehatkan diri sempat juga aku capai satu majalah yang baru saja aku beli. Majalah tu keluaran November 2008. Aku baca satu artikel… tiba-tiba aku tersenyum keseorangan.

Berikut antara petikan yang buatkan aku tersenyum. Aku terfikir, kenapakah aku tetiba tersenyum setelah membacanya…

“Jangan terlalu baik, saya akan merindui awak.”

“Jangan terlalu mengambil berat, saya mungkin menyukai awak.”

“Jangan jadi terlalu rapat dengan saya, saya mungkin jatuh hati dengan awak.”

“Jika seseorang yang hadir dalam hidup kamu tapi atas sebab-sebab tertentu dia terpaksa pergi.. jangan terlalu sedih. Terimalah kenyataan, sekurang-kurangnya dia pernah membahagiakan kamu. Masa akan menentukan segala-galanya. Jika dia ditakdirkan bersama kamu, dia akan kembali. Kembali pada kamu.”

“Adalah lebih baik untuk berani mencintai walaupun akhirnya anda akan kecewa daripada tidak mahu mencintai kerana takut akan risiko mencintai.”

“Jangan putus asa apabila terdapat saingan dalam percintaan. Adalah lebih baik untuk anda mencubanya atau anda mungkin akan kehilangan orang yang anda sayangi selamanya.”

“Salah satu perkara yang paling indah dalam hidup ini ialah memberitahu kepada orang yang anda sayangi betapa penting dan istimewanya dia kepada anda.”

“Jika dia boleh terima anda seadanya, dan sanggup menerima kekurangan anda dan masih sanggup bersama anda dan lebih menyayangi anda, maka anda adalah orang yang paling bertuah kerana ada seseorang yang mencintai anda seadanya anda.”

“Mencintai dan dicintai perlukan keberanian. Keberanian untuk terus mengekalkan rasa cinta itu. Seterusnya diikuti perasaan keikhlasan untuk menerima orang yang dicintai seadanya…”

“Bila diri dicintai.. Dia pasti akan berusaha untuk ada…sentiasa ada bersama.”

TAMAT :)

Aku harap si dia yang aku impikan akan menjadi realiti dalam hidup aku.. ceeeh.. jiwang skit kali ni.. hahahaha

No comments:

Post a Comment